Praktikanter till stödverksamheten i Stockholm, Malmö och Göteborg
Maskrosbarn

Brinner du för barns rättigheter och vill få erfarenheter och kunskap inom ideell sektor? Nu kan du ansöka om att göra din praktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Om Maskrosbarn

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med stöd för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, har ca 35 anställda och omkring 200 ideellt engagerade.

Vad innebär en praktik hos oss?

Brinner du för barns rättigheter och vill få erfarenheter och kunskap inom ideell sektor? Som praktikant inom vår stödverksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö arbetar du både med att direkt möta ungdomarna vi arbetar med men även planering och administration. Du kommer arbeta både självständigt och i team med övriga kollegor inom organisationen.

Vem söker vi?

Som person är du nyfiken och självgående, du gillar att ta initiativ och att ha kontakt med nya människor. Du brinner för att utsatta barn ska få en bättre tillvaro och vill arbeta nära ungdomarna såväl som skapa förutsättningar för stöd.

Då identifikation är en del av vår metod har vi som krav att alla som jobbar inom stödverksamheten och har kontakt med ungdomarna själv har liknande erfarenhet som de unga vi stöttar. Du behöver alltså själv identifiera dig som vuxet maskrosbarn.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Planera och delta på vår ungdomsgård Torsdagsmys
  • Ta emot och introducera nya ungdomar
  • Delta i rekryteringsprocesser av ny personal
  • Delta i planerandet och utförandet av lägerverksamheten
  • Du kommer även få följa med på föreläsningar, seminarier och möten som är relevanta inom området ex. med finansiärer, beslutsfattare eller samarbetspartners.

Du kommer även att delta på gemensamma träffar och möten som personalen har under terminen. Resor till våra andra kontor kan förekomma under terminen.

Vi söker dig som:

  • Läser en utbildning inom det beteendevetenskapliga fältet och ska göra din VFU till våren
  • Är ett maskrosbarn
  • Kan arbeta självständigt och trivs med såväl administrativa som sociala uppgifter

Det är särskilt meriterande om du:

  • Har erfarenhet av ideell sektor

Läs mer om ansökningarna till Stockholm, Göteborg, Malmö här:

Jobba hos oss

Välkommen med din ansökan!