Praktikant inom verksamhetsutveckling och påverkan
Maskrosbarn

Brinner du för barns rättigheter och vill få erfarenheter och kunskap kring ideell sektor? Vi söker nu en praktikant till vårt kontor i Stockholm.

Om Maskrosbarn

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med stöd för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, har ca 35 anställda och omkring 200 ideellt engagerade.

Vad innebär en praktik hos oss?

Brinner du för barns rättigheter och vill få kunskap och erfarenheter inom ideell sektor? Maskrosbarn har vuxit de senaste åren och är en organisation i ständig rörelse med flera spännande utvecklingsprojekt på gång. Hos oss får du medverka i ett viktigt arbete för att förbättra barns levnadsvillkor genom att driva påverkan mot politiker, profession och allmänhet i syfte att förbättra processer, lagar och system som berör barn i utsatta hemmiljöer.

Som praktikant ingår du i utvecklingsteamet där du får handledning av vår verksamhetsutvecklare och kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med olika kollegor i organisationen.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Arbeta med stiftelsefinansiering genom att bl.a. skriva ansökningar och rapporter
  • Arbeta med mätning och effektrapportering
  • Delta i utformning av utvecklingsprojekt
  • Planera och medverka i workshops med ungdomar
  • Arbeta med transkribering och annan bearbetning av material
  • Ta fram underlag
  • Delta i relevanta möten, föreläsningar, seminarier med t.ex. finansiärer, beslutsfattare och samarbetspartners

Resor till kontoren i Malmö eller Göteborg kan förekomma någon gång under terminen.

Vem söker vi?

Som person är du nyfiken och självgående, gillar att ta initiativ och att ha kontakt med nya människor. Du är analytisk och kan snabbt sätta dig in i och hantera flera olika arbetsuppgifter. Du är intresserad av ideell sektor och vill lära dig mer om verksamhetsutveckling och påverkan inom en barnrättsorganisation. Vi ser gärna att du är en god skribent och van att uttrycka dig i text. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av ideell sektor och har kunskaper inom excel och CRM-system. Under din praktik kommer du inte att arbeta direkt med ungdomarna.

Vi söker dig som är i slutfasen av dina studier vid universitet/högskola med samhällsvetenskaplig inriktning, och har en praktikperiod på tio till 20 veckor. Praktiken är obetald och behöver vara finansierad genom studiemedel (CSN).

Vi erbjuder:

Här får du jobba i fina rymliga lokaler i Stockholm (Hammarby sjöstad) med kompetenta och snälla kollegor som har ett stort engagemang för de sakfrågor vi driver. Du kommer vara en del av utvecklingsteamet och ha regelbundna avstämningar samt delta i det strategiska arbetet. Vi kommer skapa en utvecklande praktik för dig med meningsfulla uppgifter som du kommer ha nytta av senare i ditt yrkesliv.

När: VT 2025
Var: Textilgatan 29, Hammarby Sjöstad

Ansökan

Skicka ditt CV och personliga brev till klara@maskrosbarn.org. Märk din ansökan med ”praktikantansökan verksamhetsutveckling”. Beskriv tydligt varför du vill göra din praktik hos just oss.

Sista ansökningsdag: 8/12.
Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!