Chef Kunskap och stöd
Cancerfonden

Vill du vara med och göra verklig skillnad i kampen mot cancer i en av Sveriges största ideella organisationer? Nu söker vi dig som vill bli vår nya chef för enheten Kunskap och stöd. Hos oss får du arbeta i en driven och livsviktig organisation tillsammans med kunniga kollegor som alla arbetar mot samma vision – att besegra cancer.

Om uppdraget:
Enheten Kunskap och stöd arbetar för att Cancerfonden ska vara en relevant aktör inom forskning, prevention, vård och patientstöd genom att säkerställa att vi är faktabaserade i vår kunskapsspridning. På enheten arbetar elva engagerade och kompetenta medarbetare (sakkunniga samt sjuksköterskor som bemannar Cancerlinjen – en telefonlinje som erbjuder stöd och vägledning till patienter och närstående). Vi befinner oss just nu i en spännande strategiperiod som pågår till 2030, där enheten har en viktig roll att spela när det kommer till planering och genomförande av relevanta insatser för att uppnå önskade effekter.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att leda och utveckla enheten Kunskap och stöd, med budget-, arbetsmiljö- och personalansvar.
  • Verka för ett gott klimat på enheten och främja samarbeten inom organisationen, med chefer och medarbetare på andra enheter och avdelningar. Ingå i interna styrgrupper.
  • Följa upp och säkerställa att prioriteringar är i linje med gällande strategi.
  • Delta i utvecklingsprojekt och vara en god ambassadör för Cancerfonden, internt och externt.
  • Enheten är en av fyra som tillhör avdelningen Forskning och Hälsa. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.
  • Agera talesperson vid behov, såväl nationellt som internationellt.
  • Vara en god förebild och efterleva Cancerfondens kulturvision och ledarprofil.

Den vi söker:
Vi söker en trygg och skicklig ledare med flerårig formell chefserfarenhet som har förmågan att leda och utveckla medarbetare mot gemensamma mål. Du har en relevant akademisk utbildningsbakgrund med god förståelse för hälso- och sjukvårdsfrågor och tillhörande system, på regional och/eller nationell nivå. Vi ser gärna att du bidrar med perspektiv från olika branscher. Det är meriterande om du har kunskap om den offentliga sektorn samt erfarenhet av att arbeta med frågor inom vård, forskning eller folkhälsa på strategisk nivå. Eftersom vi är en dynamisk organisation behöver du vara van att arbeta med förändringsledning utifrån ett organisatoriskt helhetsperspektiv.

Som person har du god kommunikativ förmåga och skapar delaktighet och engagemang. Du har en strategisk höjd, arbetar framåtriktat och är orädd inför nya utmaningar. Som chef har du självklart integritet, ett gott omdöme och leder dina medarbetare med tillit och arbetsglädje. Vi tror att du är en person som vill vara på en arbetsplats där du får vara med och påverka, både din egen arbetssituation och vägen framåt för Cancerfonden.

Vi erbjuder:
Hos oss blir du en del av en framåtlutad organisation med snabba beslutsprocesser. Vi är agila i vårt sätt att tänka och agera och kulturen präglas av innovationssanda. Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus. Cancerfonden är en modern arbetsplats som arbetar efter målstyrt upplägg. Du förväntas vara på kontoret ca tre dagar i veckan och övrig tid går det bra att arbeta på distans. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Vi vill att Cancerfonden ska spegla samhället i stort och ser mångfald som en styrka och självklarhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Ansökan:
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev om varför du ska bli Cancerfondens Enhetschef Kunskap och stöd via signerarekrytering.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock allra senast den 11 november. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsult Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.