Kommunikatör
Sveriges Stadsmissioner

Vill du vara med och skapa och driva kommunikation som gör skillnad för människor i utsatta situationer? Hos oss på Sveriges Stadsmissioner blir du en del av en organisation som arbetar för ett mänskligare samhälle för alla. Riksföreningens kansli finns i centrala Stockholm och medlemmarna runt om i landet bedriver professionellt socialt arbete för människor i utsatthet. Var med och kämpa för de som kämpar!

Om rollen:
Rollen som kommunikatör på Sveriges Stadsmissioners nationella kansli i centrala Stockholm är bred och mångfacetterad. Det här är en roll för den samhällsorienterade och sociala kommunikatören som värdesätter att bygga relationer och samverka med både interna och externa parter. Rollen består av tre delar; marknadskommunikation, opinionsbildande kommunikation och varumärkesstrategisk kommunikation.

I rollen ingår bland annat följande ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Att planera och producera marknadsmaterial och engagerande innehåll för olika kanaler som webb, sociala medier, nyhetsbrev, tryckmaterial och event.
  • Att planera och genomföra digitala och traditionella marknadsföringskampanjer med externa partners och givare (företag, stiftelser, fonder och major donors).
  • Ansvara för produktion av text, film, foto och grafisk design.
  • Ansvara för vidareutveckling av alla digitala kommunikationskanaler inkl. webbplats.
  • Mätning, analys och uppföljning av resultat och genomslag av kommunikation och kampanjer.
  • Delta i olika verksamhetsprojekt kopplade till kommunikation och insamling.
  • Delta i framtagandet av kommunikationsstrategi.
  • Arbete med opinionsbildande kommunikation och varumärkeskommunikation.
  • Bygga och utveckla interna och externa relationer med kommunikatörer hos riksföreningens medlemmar och partners.

På Sveriges Stadsmissioners kansli finns idag ca 8 kollegor som arbetar som partneransvariga, utvecklingsstrateger, finanseringsspecialist, specialist inom opinion/politisk påverkan, ledningsstöd/kommunikation med mera. På kontoret finns ytterligare 80 personer anställda i andra organisationer som delar de nyrenoverade och moderna lokalerna. Kontoret har ett öppet och trivsamt klimat, där det finns stora möjligheter att lära av varandra. I rollen rapporterar du till generalsekreteraren för Sveriges Stadsmissioner.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är initiativrik och kreativ samt har en analytisk sida och ett starkt driv att nå resultat. Du har en relevant utbildning inom marknad, journalistik, medie- eller kommunikationsvetenskap eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha minst ett par års arbetslivserfarenhet från branschen, gärna både från ideell och kommersiell organisation som är samhällsnära. Du har goda kunskaper om digital kommunikation och erfarenhet av att planera och genomföra kampanjer. Du är en mycket god skribent som kan layout, PowerPoint, CMS system för webbplatser, bild och filmhantering och gärna lite om prompting inom AI.

Vidare behöver du vara självgående, samarbetsorienterad och tycker om att ge stöd och service till kollegor samt andra interna och externa intressenter. Du har förmågan att bygga goda relationer, att prioritera bland uppgifter och du känner dig trygg med att hantera högt ställda krav på kvalitet och proaktivitet. Du har en positiv och lösningsinriktad inställning. Givetvis delar du Stadsmissionens värdegrund.

Vi erbjuder:
Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med hjälpsamma och prestigelösa kollegor. Du får möjlighet att forma och fortsätta utveckla en relativt ny funktion på en av Sveriges största idéburna organisationer. Tillsammans arbetar vi alla för att nå våra mål för att kunna göra skillnad för de människor Stadsmissionen möter. Vårt arbete är ständigt under utveckling och förbättring.

Välkommen med din ansökan!
Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och motivationsbrev om varför du ska bli Sveriges Stadsmissioners nya kommunikatör via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 8 november. Frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Malin Östman, tel. 076-339 98 45.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.