Diakon
Equmeniakyrkan i Upplands Väsby

Equmeniakyrkan i Upplands Väsby inrättar en ny tjänst som DIAKON, tillsvidareanställning på heltid. Vi söker en ordinerad diakon, kan vara i Equmeniakyrkan men vi är också öppna för annan samfundsbakgrund. 

Vi ser mycket tydligt att diakonin, den sociala omsorgen, och andligt stöd är mycket viktigt såväl bland våra äldre liksom för familjer och ungdomar. Det gäller både hembesök och samtal i grupp samt till exempel föreläsningar i teman kring olika livsfrågor. Vårt Språkcafé är en viktig verksamhet som en Diakon kan stödja tillsammans med Pastor. Befattningen har ett övergripande ansvar för kontakter och uppföljning församlingsmedlemmar, nya såväl de som varit medlemmar länge, liksom samtal om medlemskap. Diakonen stöttar också Pastor. Önskvärt att diakonen regelbundet predikar i våra gudstjänster och på annat sätt medverkar i våra gudstjänster vid sidan av pastor och gästpredikant. Diakonen stödjer Pastor i planering/administration och samtal inför förrättningar (såsom Dop, välsignelser, Vigsel, Begravning). 

För detta arbete önskar vi att du:

· är initiativrik samt kan arbeta både självständigt och i grupp

kan leda andra och bygga nätverk både i vår församling och utåtriktat

· har god samarbetsförmåga och flexibilitet

· är kommunikativ i tal och skrift

· är lösningsorienterad och har förmåga att se möjligheter

· eftersom tjänsten är ny tycker om att driva utvecklingsarbete

·  du önskar i din yrkesutövning leva enligt Equmeniakyrkans vision: ”En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen”